Sakın çöpe atmayın! Çok fazla pişen kurabiyeleriniz yeniden yumuşacık olsun

Çayın yanında, akşam yemeklerinden sonra ya da kahvaltılarda severek tüketilen kurabiyeler bazen fazla pişebiliyor. Fazla pişen kurabiyeleri çöpe atmak yerine yeniden yumuşacık haline getirebilirsiniz.

Kurabiyeleri pişirirken çok dikkatli olmak gerekiyor. Belirtilen pişme süresini 2-3 dakika kaçırmanız halinde sıcakken yumuşak olan kurabiyeler soğuduğunda resmen taşa dönüşebiliyor. Peki, fazla pişen kurabiyeler nasıl yumuşatılır, kurabiyeler yeniden yumuşak yapılabilir mi?

SERTLEŞEN KURABİYELERİ YUMUŞATMA

Öncelikle kurabiyelerinizi pişerken sertleştiğini fark ediyorsanız hemen fırından çıkartın. Burada yapabileceğiniz 3 işlem bulunuyor.

  1. Öncelikle kurabiyelerinizi hemen keten bez konulmuş bir kavanozun içine alın. Kurabiyelerinizi keten bezle güzelce sarın ve kavanozun ağzını kapatın. Bu şekilde hava almayan kurabiyeler 1 gün içerisinde yumuşayacaktır.
  2. Bunun dışında yapabileceğiniz bir diğer yöntem de elma olacaktır. Eğer evinizde elma varsa hemen bir kavanozun içerisinde elma dilimleyin ve kurabiyelerinizi o kavanozun içine koyun. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Gün sonunda elmalardan çıkan nem sayesinde kurabiyeleriniz yumuşacık olacaktır.
  3. Eğer bu yöntemleri yapamıyorsanız, son olarak kurabiyelerinizi rondodan geçerek eritilmiş tereyağı ekleyerek kek tabanı yapabilirsiniz. Üzerine muhallebi yaparak kendinize kurabiyeden yeni bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

Ancak her halükarda kurabiyelerinizi pişirirken 15-20 dk'dan fazla pişirmemeye özen gösterin. Bazı kurabiyeler, içerisindeki malzemelerden dolayı en fazla 10-12 dakika pişmektedir. Pişirme talimatlarına uyun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri